15 Februari 2023

Nieuwe prior voor Leuven

Ga naar overzicht

Deel op:

e broeders in het klooster van Leuven hebben Philippe Cochinaux gekozen tot nieuwe prior.

Philippe Cochinaux OP

Hij volgt broeder Richard Steenvoorde op die eind vorig jaar is teruggekeerd naar Rotterdam, om persoonlijke redenen, zo schreef hij deze week aan het einde van zijn nieuwsbrief ‘Dominican Dispatches‘.

Philippe Cochinaux was tot eind vorig jaar provinciaal overste van de Belgische provincie, een functie die hij een aantal termijnen heeft vervuld. Daarnaast werkt hij als aalmoezenier in het ziekenhuis en is hij een van de vaste gezichten van het Franstalige kanaal van Dominicains.tv/DominicanenTV.

In Leuven zal broeder Philippe leiding geven aan een Engelssprekende, internationale gemeenschap die daar afgelopen zomer van start is gegaan. Dat valt samen met een grote verbouwing en modernisering van het klooster aan de Ravenstraat in Leuven.