12 Februari 2023

Nieuw bestuur dominicanessen van Bethanië

Ga naar overzicht

Deel op:

et kapittel van de dominicanessen van Bethanië koos in Simmern een nieuw bestuur voor de congregatie, die actief is in Duitsland, Letland en Nederland.

Het Algemeen Kapittel van de dominicanessen van Bethanië vindt plaats van 29 januari tot 13 februari 2023 in Simmern (Westerwald, Duitsland). Er zijn 15 deelneemsters en twee begeleiders. De deelneemsters vertegenwoordigen Duitsland (41 zusters), Nederland (31 zusters) en Letland (4 zusters).

Op 3 februari koos het kapittel een nieuw bestuur. Zuster Katharina Hemmers werd herkozen als algemene overste, zuster Hellena Eun-Jin Jung als haar plaatsvervangster en als raadsleden zuster Anna-Maria Ladage (tevens algemeen secretaresse) en de Nederlandse zuster Marjolein Bruinen.

De zusters schrijven: ‘We genieten van de prachtige liturgie, die telkens door teams van zusters is samengesteld. En we werken hard en toekomstgericht aan onze kapittelsakten van 2023. We voelen ons door ons “thuisfront” krachtig gedragen door hun gebed.’

Generalleitung 2023

Het nieuwe bestuur, met in het midden de herkozen overste zr Katharina Hemmers en links van haar zr Marjolein Bruinen

Eerder verschenen