05 Februari 2023

Leerstoel voor Manuela Kalsky

Ga naar overzicht

Deel op:

ud-DSTS-directeur Manuela Kalsky is benoemd als bijzonder hoogleraar op de Karen Armstrong leerstoel aan de Universiteit voor Humanistiek.

Manuela Kalsky

Theologe Manuela Kalsky was tot de opheffing ervan, twee jaar geleden, directeur van het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving.

In die hoedanigheid stond ze onder meer aan de wieg van project en website Nieuw W!J, een vernieuwende project om diversiteit en samenhang in de samenleving te stimuleren.

Nu wordt ze per 1 februari bijzonder hoogleraar op de Karen Armstrong Leerstoel voor Religie, Waarden en Maatschappelijke Transformaties. Deze nieuwe bijzondere leerstoel aan de Universiteit voor Humanistiek is ingesteld door Stichting Nieuw Wij en wordt bekostigd door Stichting Woudschoten.

De nieuwe leerstoel richt zich op zingeving en het bevorderen van de dialoog tussen mensen met verschillende levensbeschouwingen in de Nederlandse samenleving. De focus ligt daarbij op de vraag welke levensbeschouwelijke waarden een bijdrage kunnen leveren aan het ‘goede leven voor allen’ in een moderne samenleving, die zich kenmerkt door secularisatie, individualisering en technologisering.

Eerder verschenen

06 februari 2021
Leestijd 12 min

Afscheid van het DSTS (1)

Lees meer