11 Februari 2023

Eeuwige professie broeder Francis Amponsah

Ga naar overzicht

Deel op:

roeder Francis Amponsah doet op zaterdag 25 februari zijn eeuwige professie in de Orde der Predikers. De eucharistieviering met daarin de professie is om 11.30 uur in het Mariaconvent in Berg en Dal, waar Francis woont.

Vanwege de kleine omvang van de kapel in het Mariaconvent is de viering alleen toegankelijk voor genodigden.

Francis, die oorspronkelijk uit Ghana komt, trad in 2015 in de provincie van Zuid-Afrika. Na een aantal jaren vormingstijd verruilde hij Zuid-Afrika voor Nederland, waar hij in 2020 zijn kleine professie deed.

Francis studeerde voordat hij dominicaan werd theologie (bachelor) bij de jezuïeten in Spanje (Granada). Hij vervolgde zijn theologie-opleiding in Zuid-Afrika. Aan de universiteit van Johannesburg haalde hij ook een master in Internationale betrekkingen terwijl hij daarnaast werkte als productieassistent bij Radio Veritas, het radiostation van de dominicanen in Zuid-Afrika.

Francis is nu aan de Radbouduniversiteit van Nijmegen bezig met een promotieonderzoek over het EU-ECOWAS-migratiebeleid. Hij heeft een speciale interesse in kwesties op het gebied van migratie, en gerechtigheid en vrede in de orde.

In deze tijd van voorbereiding op de professie vragen we voor Francis om uw gebed.

20200808_Rotterdam_Dominicanen_039_©RamonMangold

Francis Amponsah OP, Foto Ramon Mangold

Eerder verschenen

07 maart 2022
Leestijd 2 min

Opnieuw beginnen 5

Lees meer