30 Januari 2023

Zr Mary Amata gedelegeerde voor religieuzen

Ga naar overzicht

Deel op:

e Amerikaanse dominicanes zr. Mary Amata Mueller wordt de nieuwe gedelegeerde voor religieuzen in het bisdom Roermond.

Zuster Mary Amata Mueller OP (42) is overste van de dominicanessen in Sittard. In 2014 kwam ze met haar medezusters van de dominicanessen van Sint-Cecilia in Tennessee naar Nederland. Afgelopen jaar deed ze mee aan het project ‘Leven in volheid’. Ook was ze al eens te zien in het geloofsgesprek van KRO-NCRV.

Eerder verschenen

De vier dominicanessen in Sittard zijn onder meer actief in het jeugdwerk, onderwijs, catechese en het studentenpastoraat in Maastricht. Zr. Amata volgt broeder Johannes Wolters (78) uit Koningslust op. De gedelegeerde onderhoudt namens de bisschop de contacten met de religieuze ordes en congregaties in het bisdom Roermond.

Eerder verschenen

05 februari 2018
Leestijd 1 min

Zr Mary Amata in KRO Geloofsgesprek

Lees meer