26 Januari 2023

Timothy Radcliffe leidt retraite synode

Ga naar overzicht

Deel op:

ud-magister Timothy Radcliffe OP leidt de retraite voor bisschoppen en andere deelnemers voor het begin van de synode in oktober.

Timothy Radcliffe OP

Dat meldt journalist Hendro Munsterman in het Nederlands Dagblad, in een artikel over de enthousiaste reacties van kerkleiders op de uitnodiging van het oecumenische centrum Taizé om samen te bidden vlak voor de bisschoppensynode in oktober.

De synode in Rome is onderdeel van het synodaal proces, waarin paus Franciscus gelovigen uit de hele wereld uitnodigt om mee te praten over de toekomst van de Rooms-Katholieke Kerk.

Het in de Franse Bourgogne gelegen oecumenische jongerencentrum Taizé wil op 30 september bidden op het Sint Pietersplein.

Eerder verschenen

Bij een persconferentie over de oecumenische ondersteuning van het katholieke proces zei kardinaal Hollerich dat de bisschoppen en andere deelnemers aan de bisschoppensynode begin oktober drie dagen lang gezamenlijk op retraite gaan, in de buurt van Rome, onder leiding van de Engelse dominicaan en spiritueel schrijver Timothy Radcliffe (77), voormalige magister-generaal van de orde.

Timothy Radcliffe, van wie vorig jaar het boek Leven in volheid in het Nederlands verscheen, kampte vorig jaar met kanker, maar is voldoende hersteld om weer actief te zijn en plannen te maken.

Eerder verschenen

14 december 2022
Leestijd 1 min

Samenvatting ‘Leven in volheid’

Lees meer