02 Januari 2023

Nieuw provinciaal bestuur bekend

Ga naar overzicht

Deel op:

et kapittel van de provincie van Thomas Aquino, de Belgische en Nederlandse dominicanen, koos vlak voor nieuwjaar een nieuw bestuur: de provinciale raad.

Didier Croonenberghs OP

Het kapittel van de Belgische provincie van de dominicanen, waar de Nederlandse dominicanen sinds mei een onderdeel van zijn in de vorm van een vicariaat, vergaderde tussen Kerstmis en oudjaar in het Dominicanenklooster van Huissen.

Daar werden in een goede en positieve atmosfeer en ondersteund door twee tolken besluiten genomen over wat het nieuwe bestuur van de provincie de komende jaren gaat doen.

Bekend was al dat de Antwerpse dominicaan Didier Croonenberghs voor vier jaar gekozen is als provinciaal overste. Daarmee volgt hij Philippe Cochinaux op. Als socius (naaste bestuurder) heeft Didier gekozen voor Bernard De Cock.

kapittel 2022 plus tolken

De leden van het kapittel van de Belgische provincie met de tolken.

Het Nederlandse vicariaat wordt, zoals besloten in mei, bestuurd door René Dinklo als vicaris en Michael-Dominique Magielse en Stefan Mangnus als raadsleden.

Deze drie Nederlandse broeders maken ook deel uit van de provinciale raad van de Belgische provincie. Verder zijn daarin opgenomen de socius, de oud-provinciaal en twee raadsleden: Patrick Lens en Francis Akkara.

0103

De provinciale raad (1), socius Bernard De Cock (2) en de vicariale raad van Nederland.

Dit is dan de volledige provinciale raad, in volgorde als op de foto boven, van links naar rechts:

Patrick Lens
René Dinklo
Michael-Dominique Magielse
Didier Croonenberghs (provinciaal)
Philippe Cochinaux
Stefan Mangnus
Bernard De Cock (socius)
Francis Akkara

Na het kapittel worden de akten opgesteld, die leidend zijn voor het beleid van de raad voor de komende vier jaar. Over die akten wordt later bericht.

Eerder verschenen