18 Januari 2023

Einde aan zaterdagse viering Zwolle

Ga naar overzicht

Deel op:

a zorgvuldige overweging besloot de staf van de Dominicanenkerk Zwolle te stoppen per half januari met de vieringen op zaterdagavond.

‘Een moeilijk besluit’, staat op de website dominicanenzwolle.nl te lezen, ‘dat toch genomen is omdat de vieringen qua kosten en werkdruk van de vrijwilligers lastig vol te houden zijn.’

Voor wie niet in staat is om op zondagmorgen om 10.00u de viering te bezoeken zijn er andere mogelijkheden. Er is de vespers met eucharistie op dinsdagavond om 17.45u; de vespers met woord en gebed op vrijdagavond, om 19.00u; en de eucharistieviering van de Caribische gemeenschap op elke tweede zondag van de maand, om 11.45u.

De dominicaanse gemeenschap van Zwolle gaat door veel veranderingen. Afgelopen jaar werd het kloostergebouw afgestoten, de gemeenschap gebruikt nu bijgebouw de Kloosterpoort en de kerk zelf.

In de zendingsbrief voor het nieuwe jaar, van pastor Corinne van Nistelrooij OP, rector Jan Laan OP en vicaris van de Nederlandse dominicanen René Dinklo OP, is te lezen dat gezocht wordt naar nieuwe vormen en nieuw elan voor de gemeenschap. Klik hier

zwolle viering zaterdagavond

Beeld: dominicanenzwolle.nl

Eerder verschenen

10 september 2021
Leestijd 2 min

Overeenstemming over verkoop klooster Zwolle

Lees meer