08 Januari 2023

Drie wijzen uit het Oosten… in Antwerpen

Ga naar overzicht

Deel op:

e Indiase dominicaan Francis Akkara is een van de 'wijzen uit het oosten’, migranten-religieuzen, die de Belgische website Kerknet portretteert.

Francis Akkara OP

Indiër Francis Akkara (32) kwam in Antwerpen terecht na een uitnodiging van de Belgische dominicanen aan de Indiase om samen te werken. Ook de bisschop van Antwerpen was vragende partij voor een dominicaans klooster in de stad.

Wijsheid • Ik weet niet wat voor wijsheid ik kan overbrengen, want ik heb veel geleerd door naar België te komen.

Mijn levenservaring uit een ander land helpt echter wel om de diversiteit van culturen te begrijpen en te begrijpen hoe belangrijk het is om de persoon van waar men komt te herkennen en hem te aanvaarden zoals hij is. Zoals het begrijpen van de Belgische cultuur mij helpt om een andere wereld met haar schoonheid te zien, zo kan ook het begrijpen en zien van het geloof in God via onze cultuur een deur openen om verder te kijken dan één cultuur en traditie.

Wens • Ik wens dat we van iedereen blijven houden ondanks onze verschillen in cultuur, traditie en diversiteit en dat we de rijkdom in alle culturen blijven zien. Het zou nieuwe mogelijkheden kunnen openen om van deze wereld een betere plaats te maken om in vrede te leven.

Lees hier het hele artikel van Kerknet, waarin ook de Poolse kapucijn Marcin Derdziuk en de Indonesische scheutist Thomas Hendriku aan het woord komen.

Francis Akkara OP is sinds het recente kapittel ook lid van de provinciale raad van de Belgische en Nederlandse dominicanen.

Eerder verschenen

02 januari 2023
Leestijd 2 min

Nieuw provinciaal bestuur bekend

Lees meer