23 December 2022

Maand voor de vrede voor Myanmar

Ga naar overzicht

Deel op:

eze maand besteedt de dominicaanse wereldgemeenschap aandacht aan Myanmar, waar zusters en broeders met de bevolking mee lijden onder onderdrukking.

De daden van het regime in Myanmar zijn niet erg zichtbaar voor het oog van de wereld. Maar in oktober bijvoorbeeld brak het leger in bij het klooster van de dominicanessen in Loikaw en het klooster van de broeders. De kloosterlingen waren er op dat moment niet, terwijl de soldaten de kamers plunderden.

De katholieke kerk in Myanmar telt ongeveer 750.000 gelovigen, ongeveer 1% van de
bevolking. Het land is overwegend boeddhistisch, het wordt mensen zwaar aangerekend als ze zich bekeren. De meeste katholieken behoren tot gemarginaliseerde etnische groeperingen.

Sinds de machtsovername door de militairen zijn veel mensenrechtenschendingen gemeld. De dominicaanse familie in Myanmar geeft noodhulp en medische hulp, zorgt voor onderwijs aan gevluchte kinderen en jongeren en geestelijke hulp aan getraumatiseerden.

Klik hier voor een folder (Engelstalig) met veel informatie en hier voor de speciale pagina op de internationale website van de dominicanen.

U kunt uw bijdragen overmaken aan

ORDO PRÆDICATORUM
IBAN: IT05 L 0538 703 222 0000 0000 1983
BIC van de bank: BPMOIT22XXX

Vergeet niet om als doel ‘Myanmar’ te noteren

dominicans myanmar

Afbeeldingen uit de folder van de dominicaanse vredesmaand.