07 December 2022

Erik Borgman over het werk van Tomáš Halík

Ga naar overzicht

Deel op:

aar aanleiding van de verschijning van een nieuw boekje van Tomáš Halík organiseren de Domkerk en het Huis van Dominicus in Utrecht op woensdagavond 7 december om 20.00 uur een interview met theoloog dr. Erik Borgman, kenner en liefhebber van het werk van Halík.

De in Nederland veel gelezen theoloog en filosoof Tomáš Halík heeft een mooi klein boekje geschreven met overwegingen bij Kerstmis: Omdat God ernaar verlangt mens te zijn. Hierin laat hij zien hoe God door zijn verlangen mens te worden, zwakte en kwetsbaarheid verheft tot ware kracht. Het kerstmysterie van de incarnatie wordt ook tastbaar in de afgebeelde schilderijen van oude meesters, die aanzetten tot meditatie.

Naar aanleiding van de verschijning van dit boekje organiseren de Domkerk en het Huis van Dominicus op woensdagavond 7 december om 20.00 uur een interview met theoloog dr. Erik Borgman, kenner en liefhebber van het werk van Halík. Aansluitend op het interview door ds. Willem Roskam (Domkerk) is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Domcantor Remco de Graas leert liederen uit de Adventstijd aan. De avond is kosteloos bij te wonen, maar het wordt van harte aanbevolen het boek aan te schaffen via de DomShop.

Datum en tijd: woensdag 7 december 20.00-21.30 uur
Plaats: Domkerk
Kerk open: vanaf 19.45 uur
Toegang: gratis
Aanmelden: predikant@domkerk.nl