27 December 2022

Einde aan radiominiaturen

Ga naar overzicht

Deel op:

inds 2016 maakten we er 240: preekjes van twee minuten voor het radioprogramma Zin in Weekend van KRO/NCRV. Op oudjaarsavond komt daar een einde aan.

Het begon in het jubileumjaar 2016, toen de dominicaanse familie vanwege het 800-jarig bestaan diverse samenwerkingen aanging. Een ervan was met Zin in Weekend op Radio 5. We maakten een zevendelige radioserie over de ‘breuklijnen van het leven’, verbonden aan de zeven sacramenten.

Een van de elementen van die serie was een minipreek van twee minuten (maximaal 300 woorden), beginnend bij een citaat van een dominicaans voorbeeld uit de traditie, verbonden met een hedendaagse ervaring.

Eerder verschenen

24 augustus 2016
Leestijd 5 min

Terugluisteren: Zin in Zomer

Lees meer

Onder bezielende leiding van radiomaker Tom Dirks werd deze radiominiatuur een vast onderdeel van het programma, dat wekelijks door zo’n 50.000 mensen wordt beluisterd: als afsluiting een dominicaanse overdenking.

De reeks heeft allerlei gevolgen gehad. Zo maakten we al twee keer een dagelijkse korte overdenking in de vastentijd. Dat had niet gekund zonder de radio-ervaring van veel zusters en broeders uit de dominicaanse familie. En aan het einde van het eerste coronajaar, twee jaar geleden, maakten we een boekje: een bundel miniaturen als een cadeautje in schrale tijden (zie de link hieronder).

Nu het radioprogramma verandert en Tom Dirks vertrekt bij de omroep, is er een logisch moment gekomen om de reeks te beëindigen. Met grote dankbaarheid voor de prettige samenwerking en de kans om elke week met een kleine getuigenis tienduizenden mensen te bereiken.

collage radiominiaturen studio (1)

Eerder verschenen

27 december 2020
Leestijd 2 min

Miniaturen

Lees meer