06 December 2022

Boek: Religieus leven met toekomst

Ga naar overzicht

Deel op:

Religieus leven met toekomst’ reflecteert op een vitaal en toekomstbestendig religieus leven. Aan dit nieuwe boek schreven meerdere dominicaanse auteurs mee.

De artikelen in deze bundel zijn afkomstig van zowel leken als religieuzen en zij schrijven vanuit een theologische of spirituele invalshoek. Broeders, een zuster en lekendominicanen uit Vlaanderen en Nederland zijn onder de auteurs.

In de aanloop naar deze publicatie werden drie webinars georganiseerd, in december 2021 en januari 2022.

Tijdens deze online-bijeenkomsten werd de leefwijze van religieuzen onder de loep gelegd, evenals de diverse ‘antwoorden’ van religieus leven op de huidige westerse samenleving – een samenleving waarin christelijk leven marginaal geworden is, individualisering en autonomie hoogtij vieren en nieuwe maatschappelijke tweedelingen aan het licht komen.

Hoewel…? Bij jong en oud leeft echter beslist belangstelling voor religieus leven. Nieuwe initiatieven komen van de grond op plekken waar men ze niet verwacht. Betrokkenen zetten zich op verschillende manieren in om de gemeenschappen en hun erfgoed overeind te houden; participatie neemt nieuwe vormen aan.

Religieus leven met toekomst bevat bijdragen van Henk Witte en Arnold Smeets (redactie), Catharina Al OP, Erik Borgman OP, Léon van den Broeke, Annemie Deckers OP, René Dinklo OP, Stephan van Erp OP, Quirien Hagens, Angela Holleboom o.s.c., Rosaliene Israël, Anique de Kruijf, Avin Kunnekkadan s.v.d., Karen Lens, Stefan Mangnus OP, Sjoerd Mulder, Peter Nissen, Gemma Simmonds c.j., Bernardus Peeters o.c.s.o., Paul van Tongeren, Martha Verstraeten o.s.b. en Jan-Willem Wits.

Het boek kost € 22,50 en is verschenen bij Berne Media.