13 November 2022

Wat betekent christelijk geloven vandaag?

Ga naar overzicht

Deel op:

n deze afleveringen van dominicanen.tv uit België spreekt dominicaan Bernard de Cock met prof. Els Goetghebeur en lekendominicaan Antoinette Van Mossevelde over geloof in deze tijd.

De Nederlandse en Belgische dominicaanse families groeien naar elkaar toe sinds de fusie tussen de twee provincies, eerder dit jaar. Onze landen lijken op elkaar, maar zijn ook verschillend.

In deze aflevering van dominicanen.tv spreken Els Goetghebeur en Antoinette Van Mossevelde met dominicaan Bernard de Cock over de betekenis van christelijk geloven in de huidige context, over gemeenschap en eucharistie, over de bijdragen van vrouwen in de kerk en over de verhouding geloof en wetenschap.

Els Goetghebeur is professor Statistiek aan de universiteit van Gent en doceerde ook meerdere jaren aan Harvard. Zij is voorzitter van de stichting Thope die vluchtelingen huisvest.

Antoinette Van Mossevelde is gepensioneerd lerares godsdienst en lekendominicaan. Zij is al vele jaren verbonden aan De Zuidpoort, een Vereniging waar armen het woord nemen. Beiden kennen elkaar als voorganger in de vieringsgemeenschap Dominicus-Gent.

Eerder verschenen

10 augustus 2022
Leestijd 1 min

Dominicus Gent viert 40e verjaardag

Lees meer