08 November 2022

Laat de moed niet zakken!

Ga naar overzicht

Deel op:

Iedere keer opnieuw kunnen wij redden wat verloren is, want bij de Eeuwige is niets onmogelijk.’

Ineke van Cuijk OP, Foto Ramon Mangold

Die uitnodiging ligt er ook voor ons – vanuit dankbaarheid dat wij leven binnen een prachtige schepping – waar we wel veel meer zorg voor moeten gaan dragen! Een open en vriendelijke houding naar buiten. In onze tijd is er al zo veel verharding, laten wij in Gods naam getuigen van een andere houding. Harde acties kunnen weerstand oproepen, zachte krachten kunnen zo veel meer.

Soms voelen we ons hopeloos en reddeloos, radeloos en redeloos door alles wat er vandaag de dag op ons afkomt. Dat kan enorm terneerslaan, laat de moed niet zakken.

Jezus, de zoon van een timmerman uit Nazareth, staat in een traditie met alle profeten van het ‘onmogelijke’ en iedere keer opnieuw, kunnen wij redden wat verloren is want bij de Eeuwige is niets onmogelijk.

Slot van de overweging van lekendominicaan Ineke van Cuijk op 30 oktober 2022 in de kloosterkapel van Huissen. Lees hier de hele tekst.