28 November 2022

Hij is te vinden waar niemand Hem verwachtte

Ga naar overzicht

Deel op:

Mag onze solidariteit met bedreigd leven deze advent ook intergenerationeel zijn?’

De aanmaningen van Matteüs gelden voor ons evenzeer als voor zijn tijdgenoten: waakzaam zijn, moedige keuzes maken, het vertrouwde durven achterlaten, uitzien naar de komst van de Levende Heer.

Er zijn vandaag tal van situaties waarvoor het goed is alert te zijn omdat ze het leven, het samenleven van mensen en de droom van het Rijk Gods op het spel zetten. Er zijn in onze samenleving en in de hele wereld zo’n grote tegenstellingen, zoveel gewelddadige conflicten.

Ook de klimaatopwarming is een problematiek die vandaag reeds miljoenen slachtoffers maakt. En waarvan toch nog altijd te weinig mensen de urgentie voelen.

(…) Elke advent roept ons op om uit te zien naar de komst van de Levende. Om te kiezen voor het leven en solidair te zijn met leven dat bedreigd wordt.

Mag onze solidariteit met bedreigd leven deze advent ook intergenerationeel zijn? Mag het een moedige keuze zijn om mee te bouwen aan een toekomst voor de generaties die na ons komen? En mogen we in die keuze voor het Leven, de Levende ontdekken?

Hij is te vinden waar niemand Hem verwachtte.

Uit de preeksuggestie van lekendominicaan Antoinette van Mossevelde van www.preekvandeweek.be

Eerder verschenen

13 november 2022
Leestijd 1 min

Wat betekent christelijk geloven vandaag?

Lees meer