15 November 2022

Boek over en feest voor Paul Brenneker OP

Ga naar overzicht

Deel op:

onderdtien jaar geleden werd dominicaan en missionaris Paul Brenneker (1912-1996) geboren. Een nieuw boek en een feest doet recht aan zijn nalatenschap.

Paul Brenneker OP

Pater Brenneker OP liet na zijn bijna zestig jaar priesterschap in de vorige eeuw op Curaçao een buitengewone erfenis na.

Hij publiceerde missiemethodieken, (foto-)boeken en gaf uiteenlopende pamfletten uit, van religie en kruiden tot aan vissen. En nieuw in zijn tijd: hij presenteerde radio- en tv-programma’s.

Daarnaast deed hij aan armoedebestrijding, door het organiseren van brooduitgifte en huisvesting voor daklozen.

Leidraad in Brennekers leven was zijn gave om op zijn ‘eigen’ wijze te getuigen. Met prikkelende stellingen, niet alleen uitdagend voor gelovigen. Vaak vernuftig verhuld in geestige, maar altijd leerzame puntdichten. Het gedachtegoed van de pater is tijdloos en universeel, het verdient de hernieuwde aandacht van generaties Curaçaoënaars na hem.

Eerder verschenen

25 september 2018
Leestijd 3 min

Levenswerk Paul Brenneker o.p. ontsloten

Lees meer

Op basis van veertien uiteenlopende religieuze en volkenkundige thema’s is een sambumbu gemaakt, een mengeling van gedichten en uitspraken. In de uitgave zijn beelden opgenomen van amateurfotografe Martje Koiter.

Samensteller Siebe Sonnema hoopt dat hiermee recht wordt gedaan aan de niet-aflatende oproep van Paul Brenneker om te blijven geloven, er dagelijks over na te denken en het uit te dragen.

Neem hier een inkijkje in het boek

Op zaterdag 26 november organiseren Dutch Caribbean Book Club en Jacinto Zimmerman een evenement over deze bijzondere man. Siebe Sonnema zal er vertellen over het boek. Paul Comenencia plaatst Brennekers leven en werk in de Antilliaanse geschiedenis. Egbert Juliana vertelt over zijn ervaringen met de pater. Gilion Henrietta verzorgt de muzikale omlijsting.

Speciale gasten op deze middag zijn de familieleden van Pater Paul Brenneker!

Datum: zaterdag 26 november 2022
Tijd: 14:00 uur (inloop 13:30 uur)
Locatie: The Social Hub Eindhoven (voorheen The Student Hotel)
Toegang: €15,00
Aanmelden: door overmaking van het bedrag op NL38 BUNQ 2075096422
t.n.v. Stichting Dutch Caribbean Book Club o.v.v. Brenneker Eindhoven + e-mailadres

Eerder verschenen

22 oktober 2015
Leestijd 4 min

Nederlandse broeders op de Antillen

Lees meer