22 Oktober 2022

Nederlander in Fribourg

Ga naar overzicht

Deel op:

Voor mij is waarheid een sleutelwoord’, zegt Augustinus Aerssens OP in een uitgebreid interview dat verscheen op de website van de dominicanen in Zwitserland.

Augustinus Aerssens OP in de kathedraal van Beziers, waar hij een bekeringservaring beleefde.

‘We hebben een catechese nodig die de waarheden van ons geloof werkelijk behandelt, ook de moeilijkste. We hebben liturgische muziek nodig die tot de ziel spreekt in plaats van tot de emoties.’

‘We hebben preken nodig die het evangelie uitleggen in plaats van marginale kwesties te behandelen. Met Moeder Angelica zeg ik: “Het is onze plicht om de waarheid te vertellen, en iedereen kan het aannemen of links laten liggen.” Maar de waarheid moet in ons zijn. We leven tegenwoordig in zo’n armoede van waarheid.’

‘Als we de wereld als dominicanen aanspreken, denk ik dat we onze vita mixta serieus moeten nemen. We contempleren, dan delen we wat we hebben overwogen aan anderen. Als mensen het evangelie niet geloven, komt dat omdat we het niet goed hebben gepredikt en er in ons leven niet genoeg van hebben getuigd. Het geeft ook antwoord op de vraag hoe ik mijn toekomst zie…’

Lees hier het hele interview (Franstalig)

Eerder verschenen