31 Oktober 2022

KRO-NCRV steekt kaarsje op voor zr. Holkje

Ga naar overzicht

Deel op:

oor wie steek jij een kaarsje op? In dat programma rond Allerzielen van KRO-NCRV was op donderdag 3 november aandacht voor de in juni overleden zuster Holkje van der Veer.

Klik hier om de uitzending terug te zien.

Holkje van der Veer OP, 1960-2022

Met Allerzielen maakt KRO-NCRV ieder jaar het televisieprogramma Voor wie steek jij een kaarsje op? Dit jaar zijn er zelfs zes uitzendingen, in samenwerking met een aantal regionale omroepen.

Donderdag 3 november werd Holkje van der Veer herdacht, die op 1ste Pinksterdag is overleden. Aan het woord komen haar broer Wytze en haar vriendinnen Ria en Els, met wie ze zong in de cantorij van het Dominicanenklooster in Huissen.

De laatste keer dat Holkje voorging zullen ze nooit meer vergeten. Ze was helemaal lyrisch over de natuur die ze zag ontluiken op weg naar de kapel en die liefde bracht ze op de kerkgangers over.

Eerder verschenen

15 juli 2022
Leestijd 2 min

Naschriften over zuster Holkje

Lees meer

Broer Wytze vertelt over hun jeugd in de Amsterdamse wijk Osdorp en hoe Holkje als kind verbaal korte metten maakte met pesters: ‘Ze kon verschrikkelijk schelden’.

Ria en Els zingen de hymne ‘Ubi Caritas’ voor haar, want daar stond Holkje voor: ‘Waar vriendschap is en liefde, daar is God.’

Eerder verschenen

12 juni 2022
Leestijd 7 min

‘Een ware predikvrouw’

Lees meer