07 Oktober 2022

Dominicaanse Ontmoeting Rijnmond

Ga naar overzicht

Deel op:

a negen jaar willen de organisatoren van de Dominicaanse Ontmoeting in de Rijnmond het concept wat versimpelen. Kom meedoen en meepraten op vrijdag 4 november 2022!

De Dominicaanse Ontmoetingen is in 2013 ontstaan uit het overleg tussen de broeders, zusters en leken uit de Rijnmond en omstreken. Het is het geregelde moment dat deze dominicaanse geledingen elkaar kunnen ontmoeten samen met anderen die zich met de Orde en haar zending betrokken voelen.

Dit primaire doel – de versterking van de onderlinge (familie)band op het Dominicaanse erf – blijft gehandhaafd. Gezien de leeftijden, de plekken en de toekomst willen we doorgaan met de Dominicaanse Ontmoetingen maar met een sobere, simpelere formule.

Net als de afgelopen 9 jaar blijven we elkaar 3x per jaar ontmoeten, steeds op de 1e vrijdag van de maanden februari, juni en november. Gezamenlijk vieren we de vesper gevolgd door een maaltijd. Hierbij handhaven we de onlangs gewijzigde aanvangstijd van de vespers: 18.00 uur. De vesper wordt roulerend per geleding voorbereid.

Zo lang het nog mogelijk is komen we samen in Het Steiger: dit ligt centraal en is voor iedereen goed te bereiken. Als Het Steiger er niet meer is, gaan we over naar een wisselplek, maar wel steeds in dominicaanse huizen (dus in ieder geval Voorschoten en Delft).

Tot zover alles wat gehandhaafd blijft. Maar we nemen ook afscheid van een aantal elementen van de huidige Dominicaanse Ontmoetingen. De nieuwe formule is niet meer thematisch gebonden, er is geen spreker meer en ook het Podium voor Vraag & Aanbod verdwijnt. Het goede onderlinge gesprek tijdens de maaltijd verdwijnt door deze wijzigingen natuurlijk niet.

Wat vinden jullie van deze veranderingen? Wat betekent dit voor jullie? Daarover gaan we graag met jullie in gesprek!

Vrijdag 4 november, aanvang 16.30u

Dagkerk en kloostergangen van de Citykerk Het Steiger, ingang 1e Nieuwstraathof 2, 3011 GN Rotterdam.

Aanmelden is nodig i.v.m. voorbereiding maaltijd, graag vóór zaterdag 29 oktober: via e-mail: dominicaanseontmoetingen@gmail.com of telefoon: 06-41145908 (voicemail inspreken is voldoende)

Kosten: € 8,- bij binnenkomst.

Voorbereiders: Karin Bornhijm, Hendrik Vis en José van der Torre