13 September 2022

Professie en inkleding nieuwe dominicanen

Ga naar overzicht

Deel op:

n Brussel en in Rotterdam vonden dit weekend feestelijke gebeurtenissen plaats: de inkleding van novices Fons en Juan en de kleine professie van Jochem Huffmeijer.

Op zaterdag 10 september kregen twee broeders, Fons en Juan het habijt van de orde in het klooster van Brussel, waar het noviciaat van de nieuwe provincie van de dominicanen in België en Nederland is gevestigd.

Fons en Juan beginnen hiermee aan een jaar van ervaren en onderzoeken of een leven als dominicaan werkelijk hun bestemming is. Moge onze gebeden hen steunen tijdens hun noviciaat!

0107

Impressie van de inkleding in Brussel, foto's Didier Croonenberghs OP

Op zondag 11 september deed broeder Jochem Huffmeijer zijn tijdelijke professie in de Dominicuskerk bij het klooster van Rotterdam. In een eucharistieviering, geleid door provinciaal Philippe Cochinaux OP, verbond Jochem zich voor drie jaar aan de Orde der Predikers.

Na zijn noviciaat in Cambridge zal broeder Jochem de komende jaren in het klooster van Leuven wonen, om daar aan de Katholieke Universiteit theologie te studeren.

0105

Impressie van de kleine professie van Jochem Huffmeijer OP, foto's Didier Croonenberghs OP

Tenslotte: het klooster van Rotterdam heeft een nieuwe prior. Provinciaal Philippe Cochinaux OP heeft broeder Michael-Dominique Magielse OP benoemd tot overste van het klooster. Hij volgt broeder Richard Steenvoorde OP op, die in juni prior van Leuven werd.