06 September 2022

Met Albertus van Keulen naar Nijmegen

Ga naar overzicht

Deel op:

p 7 september is het 750 jaar geleden dat Albertus de Grote OP het altaar van de Stevenskerk in Nijmegen wijdde. Een groepje pelgrims, onder wie dominicanes Marga Zwiggelaar, liep van zijn graf in Keulen naar de Keizerstad.

Zr. Marga liep mee, van Keulen naar Nijmegen. De pelgrimage staat in het teken van Albertus de Grote. Deze dominicaan was naast theoloog en filosoof, ook natuuronderzoeker. In zijn kerkelijke carrière werd hij ook bisschop van Keulen. In die hoedanigheid wijdde hij 750 jaar geleden de Stevenskerk in Nijmegen in.

Eerder verschenen

Op 28 augustus bezochten de pelgrims de Andreaskirche, het graf van de heilige Albertus. Bij het graf werd een kaarsje opgestoken; voor een voorspoedige pelgrimage en voor de hele dominicaanse familie onderweg.

Op 6 september kwamen de pelgrims aan in de Stevenskerk, ze werden er hartelijk welkom geheten, ook door de medezusters van zr. Marga. Op 7 september leveren zusters en broeders een bijdrage aan de herdenking van de kerkwijding door Albertus.

Lees hier een uitgebreid artikel op Omroep Gelderland: Pelgrims lopen van Keulen naar Nijmegen om jubileum Stevenskerk in te luiden

0105

0104

Eerder verschenen

01 juli 2022
Leestijd 1 min

Feestbier: Albertus Magnus Cuvée

Lees meer