09 September 2022

Boek: 'Bruggen bouwen en de weg effenen'

Ga naar overzicht

Deel op:

it boek, een uitgave van de dominicaanse universiteit Angelicum in Rome, bevat Duits- en Engelstalige essays over de geschiedenis van de Orde als een gang over de grenzen van het katholieke christendom.

Anton Milh OP

De tien essays in deze bundel, waaronder een van de jonge Belgische broeder en historicus Anton Milh, onderzoeken momenten in de geschiedenis van de dominicaanse Orde waarin buitenstaanders werden bereikt en religieuze, culturele, filosofische of sociale barrières werden overwonnen.

De essays laten voorbeelden zien van de intellectuele nieuwsgierigheid en ruimdenkendheid van dominicanen, die culturele andersheid niet alleen als een uitdaging aanvaardden, maar ook als een voordeel en voordeel voor hun eigen missionaire inspanningen.

Bruggen bouwen en de weg effenen hoeft niet alleen in geografische termen te worden begrepen, maar omvat elke vorm van oprechte dialoog met verschillende wereldbeelden, mensen en tradities.’, stellen de uitgevers. ‘Uiteindelijk kan het worden gezien als fundamenteel voor de identiteit van de Orde en een erfenis sinds de oprichting.’

Klik hier voor de inhoudsopgave. Bestellen via e-mail: editoria@pust.it

Eerder verschenen

30 maart 2018
Leestijd 28 min

Longread: geschiedenis van de Orde

Lees meer