17 Augustus 2022

Tiel zal band met dominicanen niet snel verliezen

Ga naar overzicht

Deel op:

et de dood van Bert Robben is er een einde gekomen aan 391 jaar dominicaanse aanwezigheid in Tiel. Lokale website 'de Tielenaar’ eert deze geschiedenis met een uitgebreid verhaal en een fotoreportage.

Bert Robben stierf op 17 juli 2022 en is op 22 juli na de uitvaartmis in de Dominicuskerk bijgezet in het priestergraf op de RK-begraafplaats aan de J.D van Leeuwenstraat in Tiel. Bert is zeer waarschijnlijk de laatste dominicaan die in het Tielse priestergraf, midden op de begraafplaats achter de kapel.

Eerder verschenen

22 juli 2022
Leestijd 4 min

Ter herinnering aan Bert Robben

Lees meer

Maar vergeten zal Tiel de dominicanen niet. Daarvoor hebben zij te veel voetafdrukken in de geschiedenis van Tiel staan en is de katholieke geloofsgemeenschap te nauw verbonden met de orde, stelt ‘de Tielenaar’.

uitvaartPriesterBertRobben22-07_JB_9296

Eerder verschenen

31 maart 2009
Leestijd 2 min

Graf dominicanen in Tiel gerestaureerd

Lees meer