27 Augustus 2022

Kloosterleven voor avontuurlijk ingestelde mensen

Ga naar overzicht

Deel op:

et Kloosterfestival bij Nieuw Sion wil laten zien hoe veelkleurig én aangenaam het kloosterleven is. Tijdschrift Volzin portretteerde Nadia Kroon, novice bij de dominicanessen.

Nadia Kroon tussen haar medezusters Marga Zwiggelaar en Catharina Al.

Zuster Nadia Kroon geeft op het festival twee workshops: een over het kloosterleven en een over ‘labyrintlopen’. Ze vertelt ook over haar eigen weg naar de zusters dominicanessen in Nijmegen, waar ze een plek heeft gevonden.

Het festival vindt plaats in Nieuw Sion, de voormalige abdij in Diepenveen, bij Deventer.

Jongeren zijn er op het festival volop. De organisatie gaf begin deze week aan dat er 100-120 aanmeldingen zijn en dat is meer dan bij eerdere edities. Nadia Kroon, begin dertig, valt ook zelf binnen de doelgroep.

Protestant van huis uit, trad ze eerst in bij de augustinessen van klooster Casella in Hilversum. Daar vertrok ze, om een nieuwe plek te vinden bij de dominicanessen. Op het festival zal ze vertellen over haar zoektocht naar een plek die bij haar past.