06 Augustus 2022

Hoor je mij?

Ga naar overzicht

Deel op:

n het schooljaar 2022/2023 zijn er weer roepingenmiddagen bij diverse kloosters van vrouwelijke religieuzen. Kom een middag naar ons toe of geef het door!

Soms kun je het gevoel hebben dat het allemaal anders moet. Of dat je iets anders zou willen met je leven. Omdat bij alles wat je doet de vraag in je blijft klinken: is dit het nou? Iets in je blijft onvervuld. Er blijft iets knagen. Ergens weet je wel dat het met je geloof te maken heeft. Maar je vraagt je af wat God van je wil. Kan het zijn dat God jou roept om een religieus leven te leiden? En stel dat dat zo is. Wil je dat dan ook? Kun je het? Wat is er eigenlijk voor nodig om zuster te worden?

Kennismaking in kloosters van vrouwelijke religieuzen

Hoor je mij is een initiatief van verschillende religieuze vrouwengemeenschappen in samenwerking met de Konferentie Nederlandse Religieuzen. Een zaterdag in de maand zetten zij hun deuren open. Ze nodigen je uit om een kijkje te komen nemen. Op zo’n dag ben je te gast bij een religieuze gemeenschap, je ontmoet een religieus die uitleg geeft over haar manier van leven, en over de spiritualiteit van haar gemeenschap. Je krijgt de gelegenheid om vragen te stellen en uit te wisselen met anderen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om mee te bidden en mee te eten met (een deel van) de gemeenschap.

Data

zaterdag 3 sep 2022 – Uden, zusters Birgittinessen
zaterdag 24 sep 2022 – ’s-Hertogenbosch, maagden van het bisdom
zaterdag 15 okt 2022 – Arnhem, zusters Trappistinnen
zaterdag 5 nov 2022 – Aarle-Rixtel, missiezusters van het Kostbaar Bloed
zaterdag 15 apr 2023 – Uden, missiezusters van de H. Geest
zaterdag 6 mei 2023 – Boxmeer, zusters Karmelieten
zaterdag 3 jun 2023 – Megen, zusters Clarissen
zaterdag 24 jun 2023 – Nijmegen, zusters Dominicanessen

Ook in het bisdom Roermond zijn er Hoor je Mij? – middagen gepland bij religieuze gemeenschappen. Zie voor meer informatie en opgave: www.knr.nl/hoor-je-mij.

Naast Hoor je Mij? – middagen worden er ook op twee plaatsen in het bisdom Den Bosch 3 roepingenkring-bijeenkomsten per jaar voor jonge mannen en vrouwen georganiseerd: Nijmegen (studentenpastoraat) en Eindhoven (Sint Joris-kerk). Hier zijn steeds een priester en een religieus bij aanwezig die de middag organiseren. Zie voor meer informatie de agenda op www.knr.nl

Hoor je mij roepingen Flyer 5a (1).pdf (210 x 297 mm) (1) (1)

Eerder verschenen

09 november 2021
Leestijd 1 min

Novice bij de dominicanessen

Lees meer