16 Augustus 2022

Heilige Maria, de revolutie is hier!

Ga naar overzicht

Deel op:

Wat is er gebeurd met de oproep tot actie door Onze Moeder, de revolutionair?’

(…) Telkens wanneer ik naar een Marialied luister of een Mariaheiligdom bezoek, zijn de teksten zoeter dan honing. De Mariabeelden zijn kleurrijk (veel blauw en roze) en zeer geliefd. Mensen vinden echte troost, hoop en soms genezing als ze tot Onze Lieve Vrouw en met Onze Lieve Vrouw bidden.

En toch, hoezeer ook mij dat goed doet, ik mis ook iets. Dit is niet het hele verhaal. Datzelfde gevoel overvalt me ​​als ik naar preken over Maria luister. Het lijkt erop dat Maria op de een of andere manier het zwijgen is opgelegd.

Wat me zorgen baart is dat we bijna nooit praten over de revolutionaire tekst die Maria zong. (…) Maria roept jou en mij op tot actie, om onszelf en de wereld te veranderen, om te werken aan gerechtigheid uit liefde voor haar zoon omdat het Koninkrijk van God nabij is.

Uit de blog van Richard Steenvoorde OP, klik hier voor de hele tekst (Engels).