24 Augustus 2022

Geven is al een beloning

Ga naar overzicht

Deel op:

aten we gul geven en verstandig investeren en laten we dan ons loon ontvangen, een winst die alleen God kan meten.

Kiran Joy OP

Wanneer wij geven aan mensen van wie wij iets terug verwachten, leidt dat volgens mij tot een gesloten cirkel. Jezus heeft een andere visie op de mensheid. Voor Hem is dat een echte gemeenschap tussen mensen van verschillende sociale klassen en met verschillende achtergronden.

Jezus roept ons allen op om iets van de gastvrijheid, van de goedheid van God waar te maken in onze manier van leven. We kunnen allemaal in de verleiding komen om anderen, zelfs hele groepen mensen, uit te sluiten. Het is heel gemakkelijk om ons enkel te bewegen binnen een kring van mensen wier opvattingen, houdingen en sociale klasse gelijk zijn aan de onze.

De evangelielezing nodigt ons uit om onze kring steeds wijder te maken en in mensen te investeren zonder grenzen te stellen, zodat er steeds meer zichtbaar wordt van het expansieve hart van God dat voor ons geopenbaard is in het leven van Jezus.

Laten we daarom gul geven en verstandig investeren en laten we dan ons loon ontvangen,  een tastbaar rendement, een winst die alleen God kan meten.

Uit de preeksuggestie van Kiran Joy, dominicaan in Antwerpen, op www.preekvandeweek.be