28 Juli 2022

#Liefdeisvooriedereen

Ga naar overzicht

Deel op:

e Dominicanenkerk van Zwolle doet mee met de actie #liefdeisvooriedereen van omroep KRO-NCRV. Op 1 en 2 augustus is de kerk van binnen met regenboogkleuren aangelicht.

Vanaf 1 augustus zet KRO-NCRV drie kerken in ons land in regenboogkleuren in het kader van #liefdeisvooriedereen. Net als vorig jaar wordt vanaf 3 augustus de Westerkerk, midden in het hart van de festiviteiten rondom Pride Amsterdam, in regenboogkleuren verlicht.

Nieuw dit jaar is de deelname van de protestantse Domkerk in Utrecht en de katholieke Dominicanenkerk in Zwolle aan dit KRO-NCRV-initiatief. Vanuit de verschillende kerken komen live uitzendingen van diverse radioprogramma’s.

'Oprechte en betrouwbare liefde is heilzaam voor wie het overkomt'

Het Dominicanenklooster Zwolle doet mee ‘om de veelkleurigheid van de liefde te vieren en marginalisatie en onrecht aan de kaak te stellen. Dat past een kerk’, staat op de website te lezen.

‘En juist in kerken is het nodig om te zoeken naar de erkenning en het vieren van andere dan heteroseksuele liefdesrelaties, en het bestaansrecht daarvan. Ook in die (liefdes)relaties is een glimp van Gods gelaat op te vangen.’

‘Oprechte en betrouwbare liefde is heilzaam voor wie het overkomt. Wie werkelijk liefheeft roept in de ander het beste naar boven, als metgezel, steun en tegenover. Dat geldt niet alleen voor paren, maar ook voor onze omgang met iedere mens die we ontmoeten. Wat dat betreft gaat het vieren van liefde ook over vriendschap, over medemenselijkheid, over gastvrijheid – en het strijden daarvoor.’