01 Juli 2022

Feestbier: Albertus Magnus Cuvée

Ga naar overzicht

Deel op:

et Nijmeegse Stevensbier heeft dit jaar een bijzondere editie, vernoemd naar Albertus Magnus, de grote dominicaan die 750 jaar geleden het altaar van de iconische kerk van Nijmegen wijdde.

Deze bijzondere jubileumeditie van het Stevensbier is opgedragen aan Albertus Magnus OP (1200-1280): filosoof, theoloog, leermeester van Thomas van Aquino en beschermheilige van de wetenschappers.

Toen hij bisschop was van Keulen wijdde hij de Stevenskerk, in 1273 of 1273, 750 jaar geleden. Dat wordt gevierd tussen 7 september 2022 en 7 september 2023. Ook gaat een groep pelgrims wandelen van zijn graf in Keulen naar Nijmegen. Aanmelden kan nog!

Eerder verschenen

De huidige Stevenskerk is eigendom van de stad Nijmegen en huis van het Oecumenisch City Pastoraat, waar verschillende dominicanen en lekendominicanen bij betrokken zijn en waren.

De Albertus Magnus Cuvée is geïnspireerd op twee bekende bieren van Brouwerij de Hemel in Nijmegen, die ook het jubileumbier Zondag brouwde bij het achtste eeuwfeest van de dominicanen in 2016. De Cuvee is in 2021 gebrouwen en heeft een jaar gerijpt.

Het resultaat is een verwarmend, zwaar, kruidig amberblond bier met aroma’s van mout, karamel, kruiden en gedroogd fruit. Verkrijgbaar bij de Stevenskerk en Brouwerij De Hemel.

Stevensbier Albertus Magnus

Eerder verschenen