Nieuws

De zuster die ons DNA doorgrondde

e Amerikaanse dominicanes Miriam Michael Stimson (1913-2002) werd als chemicus de tweede vrouw die doceerde aan de Sorbonne. Ze speelde een cruciale rol in het begrijpen van DNA. Het Belgische Kerknet schreef een artikel over haar.

‘Je kent het beeld wel waarmee een DNA molecule meestal wordt afgebeeld: een soort dubbele spiraal met tussenliggende verbindingen. De ontdekking van het DNA, waarin het erfelijk materiaal van een organisme vervat zit, werd in 1962 bekroond met de Nobelprijs. Die ging naar drie mannen: Francis Crick, James Watson en Maurice Wilkins.

Nochtans waren zij nergens geraakt zonder het baanbrekende werk van een onbekende non uit Michigan. Maak kennis met zuster Miriam Michael Stimson.’

Lees hier het verhaal over dominicanes en wetenschapper Miriam Stimson OP op Kerknet.be.

Op de Engelstalige Wikipedia staat ook een lemma over haar.

Miriam Michael Stimson-2