22 Juni 2022

Slot Thomastournee

Ga naar overzicht

Deel op:

p dinsdagmiddag 14 juni kwamen in de Dominicuskerk in Nijmegen vanuit verschillende hoeken vele mensen samen voor de laatste editie van de Thomastournee.

Samen studeren, praten, bidden en eten – dat was het recept van de Thomastournee, waarin dominicaan Stefan Mangnus in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Nijmegen vertelde over zijn promotie-onderzoek. Een dissertatie is geen lichte kost, maar zo samen zijn werkt goed, zo is gebleken.

Na een welkom en een korte stilte, waarin ook dominicanes Holkje van der Veer werd herdacht, stak Stefan Mangnus van wal. Hij bracht een interessante lezing over zijn zicht op Thomas van Aquino via het Johannesevangelie, en met name de proloog ervan. Na de lezing ontstond een geanimeerd gesprek en ook werden enkele commentaren van Thomas samen gelezen.

Om 18.00 uur werd de vespers in de kerk gebeden, onder leiding van de dominicanessen van Neerbosch. Daarna genoten de ruim veertig belangstellenden van een Armeense maaltijd verzorgd door ZIJ-AAN-ZIJ, een organisatie in Nijmegen die vrouwen uit Syrië en Afrikaanse landen de mogelijkheid biedt inkomsten te verwerven.

Ineke van Cuijk OP

0102

Eerder verschenen

03 maart 2022
Leestijd 1 min

Beeldverslag: Start Thomastournee

Lees meer