04 Juni 2022

Publieksdag 'Space for Grace'

Ga naar overzicht

Deel op:

et Huis van Dominicus in Utrecht is een van de organisatoren van een publieksdag, op 17 juni in Nieuw Sion, Diepenveen, voor 'Space for Grace’. Dat programma ondersteunt geloofsgemeenschappen die willen vernieuwen.

Klik voor de website van het programma

Eerder was bijvoorbeeld het Dominicanenklooster Huissen onder de deelnemers, dit jaar doet het Dominicanenklooster in Zwolle mee aan het project.

Op deze allereerste publieksdag van Space for Grace ontmoet je andere vernieuwers, geïnteresseerden, en oud-deelnemers aan het programma. Je hoort verschillende sprekers over hun ervaring met bijvoorbeeld de missionaire parochie, het oprichten van een leefgemeenschap, het organiseren van programma’s voor jongeren.

Sprekers die dag zijn o.a.: Erik Borgman OP ( Huis van Dominicus & Hoogleraar theologie), Brechje Loenen (missionaire Parochie De Goede Herder, Tilburg), Fer van der Reijken ofm (Stadsklooster San Damiano), Pieter Vandecasteele (Porticus), Laetitia van der Lans (De Zalige Zalm).

Het is voor iedereen die bezig is of wil zijn met vernieuwing in katholieke gemeenschappen, van parochie en bisdom, tot congregatie en leefgemeenschap. Het kan nog slechts een pril idee zijn, amper een gedachte of al een jarenlange praktijk. We hebben elkaar nodig om de vlammetjes van vernieuwing aan te wakkeren én ze blijvend te laten branden. Dus wees welkom!

Eerder verschenen

20 januari 2020
Leestijd 3 min

Even voorstellen: Huis van Dominicus

Lees meer