02 Juni 2022

Nieuw Bestuur dominicanessen King William’s Town

Ga naar overzicht

Deel op:

e zusters dominicanessen van King William’s Town in Zuid-Afrika hielden hun kapittel van 25 april tot en met 12 mei 2022 in het Retrait Centre in Hartbeespoort, Zuid-Afrika.

door Margo Verspeek OP

Er waren 16 kapittelleden uit Zuid-Afrika, Zuid-Amerika, Duitsland, Zwitserland en Nederland. Met begeleiders, secretaressen en observators waren we met 26 personen.

Een grote shock was het, toen op de tweede dag plotseling een van de zusters stierf ten gevolge van een hartstilstand. Grote verslagenheid en verdriet, onbegrip en leegte. We kwamen nu bijeen om haar leven in persoonlijke ervaringen met elkaar te delen. Dat was troostend.

We moesten de draad weer oppakken en gedurende het hele kapittel hebben we een sterke verbondenheid met haar en met elkaar gevoeld. Veel is er gesproken over wat nodig is om zicht op toekomst te houden en ook werden onze nieuwe constituties door het kapittel goedgekeurd. Nu nog de goedkeuring door Rome.

bestuur dominicanessen king william's town

Zusters Silvia, Francesca, Mary en Veronika (vlnr) bij de olijfboom die de zusters geplant hebben.

We hebben een nieuw bestuur gekozen en ons Congregationeel Leiderschap bestaat uit Sr. Mary Tuck (69) en Sr. Silvia van Vuuren (73), beiden uit Zuid-Afrika en uit Duitsland: Sr. Francesca Hannen (57) en Sr. Veronika Hornung (60).

Het bestuur gaat in functie per 1 september 2022. Het is nieuw dat twee leden in Zuid-Afrika blijven wonen en de andere twee in Duitsland. We hebben een groot vertrouwen dat dit een goed leiderschapsteam zal zijn.

Terugkijkend op deze weken met elkaar kan ik van harte zeggen dat we een goed kapittel hadden en dat we met vertrouwen de toekomst tegemoet zien.

Margo Verspeek OP
Albertushof Venlo

Eerder verschenen

23 augustus 2016
Leestijd 3 min

Gemeenschap Venlo viert 800-jarig bestaan

Lees meer