28 Juni 2022

Laatste viering in Witte Kerk Schilde Bergen

Ga naar overzicht

Deel op:

ondag was de laatste eucharistieviering in de Witte Kerk van Schilde Bergen (België). De Dominicanenkerk wordt eind juni of begin juli ontwijd. Het Nieuwsblad besteedde er aandacht aan.

Marc Christiaens OP was tot op heden nauw verbonden met Schilde-Bergen

De gemeente, de nieuwe eigenaar van gebouw en grond in Schilde Bergen, neemt haar tijd om een nieuwe bestemming te bepalen. ‘Ontgoocheld maar dankbaar voor de tachtigjarige dominicaanse aanwezigheid en 56 jaar parochie Schilde Bergen’, zo kondigde de parochiegemeenschap de allerlaatste eucharistieviering aan.

Lees hier het bericht in het Nieuwsblad: Laatste misvieringen in Witte Kerk: scouts, Sint-Ludgardisschool en parochianen nemen afscheid van dominicanen.

In diezelfde krant verscheen ook een portret van dominicaan Marc Christiaens, wiens 80e verjaardag het moment was om de Witte Kerk los te gaan laten: Parochiegemeenschap neemt afscheid van Witte Kerk en pater Marc Christiaens: ‘Ontgoocheld maar dankbaar’.

Schilde Bergen is ook in Nederland een begrip door de wekelijkse toezending van teksten die in de zondagse liturgie te gebruiken zijn. Deze dienst zal op den duur worden overgenomen door dominicanen.be.

laatste mis in schilde bergen 26 juni 2022

'Heer onze God, we zeggen U dank voor wat we gekregen hebben en om wat mensen voor ons hebben betekend en met die rijkdom in ons hart moeten en zullen we verder gaan", zei broeder Marc Christiaens in het slotgebed. Foto van Facebook Dominicanen in België.

Eerder verschenen

26 november 2015
Leestijd 2 min

‘Er is te veel geloof-op-zijn-zondags’

Lees meer