23 Juni 2022

In de voetsporen van Catharina van Siena

Ga naar overzicht

Deel op:

ominicanessen zr. Catharina en zr. Amata organiseren een reis naar Siena en Rome, van 10 tm 16 oktober. Ga je mee?

zr. Mary Amata OP

Zr. Mary Amata (dominicanes van St. Caecilia, Sittard) en zr. Catharina (dominicanes vd Heilige Familie, Neerbosch) organiseren een inspirerende week rondom de grote dominicaanse heilige en kerklerares Catharina van Siena, patrones van Europa en van de zusters en lekendominicanen. Een sterke vrouw die de paus vanuit Avignon heeft bewogen terug te keren naar Rome.

We bezoeken de plekken waar Catharina in haar leven gewoond en gewerkt heeft.

Zelf vragen we je de reis heen naar Siena en terug vanaf Bracciano te regelen. (Vliegtuig en treinreis, auto, of trein. Voor de terugreis kan er ook een busje worden gehuurd vanaf Bracciano naar Rome Fiumicino). Je wordt in ieder geval verwacht op maandagmiddag 10 oktober.

De overige kosten bedragen: 600 euro.

Er zijn zestien plekken (8 tweepersoonskamers) gereserveerd in het hotel in Siena, waar we de eerste nacht verblijven: het adres is: Hotel Alma Domus, Via Camporegio, 37, 53100 Siena SI, Italië. Mocht u liever een eenpersoonskamer willen, dan graag zo spoedig mogelijk aangeven, omdat het hotel redelijk volgeboekt is. Dat kost 60 euro meer.

Siena reis 2022

Er kunnen dus maximaal 16 mensen mee (inclusief de begeleiding).

De volgende nachten verblijven we in het klooster van de zusters van St. Caecilia in Bracciano (tussen Rome en Siena). Daar heeft ieder een eigen kamer.

zr. Catharina OP

Wij bezoeken Siena die avond en de volgende dag, onder andere de twee kerken, met het reliek van het hoofd van Catharina, het huis waar zij heeft gewoond, de plek van haar eerste visioen, het ziekenhuis waar zij zieken bezocht.

Tegen het einde van de middag vertrekken we naar Bracciano, een stad richting Rome, waar de zusters Dominicanessen van Saint Caecilia een kloosterterrein bewonen. Hier verblijven wij de rest van de week, en reizen steeds per trein naar Rome.

Woensdag, vrijdag en zaterdag bezoeken wij Rome, met onder andere als programmapunten: de audiëntie van de paus, de Santa Maria Sopra Minerva met het graf van Catharina, het huis waar Catharina gestorven is, en waar haar famiglia nog twee eeuwen heeft geleefd, het studiecentrum van Catharina met een lezing door een Catharina-expert, de Santa Caterina in Magnanapoli, de Sint Pieter en de Engelenbrug, waarover Catharina in haar laatste maanden steeds liep om voor het herstel van de Kerk te bidden. Er is ook een vrij in te vullen middag ingepland.

Donderdag blijven wij in Bracciano voor een retraitedag, waar we in de ochtend, naast gebed en eucharistie, gelegenheid tot biecht en stilte, een bezinnende lezing zullen hebben met het thema de stem van een vrouw in de Kerk, en ’s middags een wandeling in de omgeving kunnen maken.

Wil je mee? Meld je dan bij zuster Catharina: zustercatharina@gmail.com. We vragen een vooruitbetaling van 300 euro, na bevestiging kun je je reis regelen.

Zijn er zaken als dieet en gezondheid waar wij rekening mee moeten houden? De reis is niet geschikt voor mensen die moeite hebben met lopen.

Eerder verschenen

24 februari 2021
Leestijd 2 min

Boeksignalement: De dialoog

Lees meer