27 Juni 2022

God present stellen in de gebrokenheid van de wereld

Ga naar overzicht

Deel op:

Datzelfde contrast tussen de schoonheid van de muziek en de ontluisterende realiteit van dood en verderf raakte me ook nu weer tot in het diepst van mijn wezen. Maar het is meer dan emotionele ontroering.’ Radiominiatuur van Roy Clermons OP.

‘De Palestijnse/Syrische pianist Aeham Ahmed werd in 2015 wereldberoemd, omdat hij viral ging met zijn filmpjes waarin hij piano speelde en zong met volwassenen en kinderen tussen de puinhopen van het zwaar gebombardeerde Yarmuk, een stadsdeel van Damascus waar voornamelijk Palestijnse vluchtelingen woonde.’

Elke zaterdag besluit iemand uit de dominicaanse familie de uitzending van Zin in Weekend, Radio 5, rond 19.55u.

Onder de radio-opname vind je korte filmpjes over  en van de genoemde muzikanten uit Syrië en Oekraïne.