10 Mei 2022

'Wegen met zegen': pelgrim in de Betuwe

Ga naar overzicht

Deel op:

ominicanes en fervent wandelaar Marga Zwiggelaar is een van de auteurs van een boek en een website over een meerdaagse wandeltocht door de Overbetuwe.

Door de eeuwen heen hebben mensen, zeker in verwarrende tijden, hun steun gezocht bij plaatsen van betekenis. Nog niet zo lang geleden betekende dat vaak een lange voettocht naar bijvoorbeeld Rome, Santiago de Compostella of Lourdes.

Sinds kort kunnen mensen ook in Nederland lopen langs inspirerende plaatsen. In het boek Wegen met Zegen wordt een nieuwe pelgrimstocht gepresenteerd die door Overbetuwe loopt. In elf etappes worden pelgrims langs plaatsen van bezinning en inspiratie gevoerd.

De pelgrimstocht bestaat uit 11 etappes van in totaal 155 kilometer tussen Arnhem en Nijmegen. Een doorzetter kan de route in één week voltooien, maar de wandelaar kan er ook voor kiezen om af en toe een etappe of enkele etappes te lopen.

In het boekje staan zeer gedetailleerde beschrijvingen van de route, elke etappe heeft een topografische kaart, de route is bewegwijzerd en er worden GPS-tracks aangeboden. Zelfs een QR-code voor zowel de wandelingen als de tracks ontbreekt niet in dit boek.

Praktische informatie over bijvoorbeeld slaapplaatsen en een verdiepingsprogramma is te vinden op de website www.wegenmetzegen.nl die speciaal voor deze pelgrimstocht in het leven is geroepen.

168 pag. | Paperback | Uitgeverij Elmar BV |€ 17,99 | ISBN 9789038928258

Klik hier voor bestelinformatie.

Eerder verschenen

18 mei 2021
Leestijd 1 min

Op het kloosterpad

Lees meer