25 Mei 2022

'Heilige huisjes' in Rotterdam

Ga naar overzicht

Deel op:

otterdam zet met het stadsprogramma 'Heilige huisjes’ Rotterdamse gebedshuizen in het zonnetje. Ook de Dominicus- of Steigerkerk doet mee met een gevarieerd programma.

De Gemeente Rotterdam zet met ‘Heilige huisjes’ Rotterdamse gebedshuizen in het zonnetje als bijzondere ruimten vol verhalen en geschiedenis, plekken voor ontmoeting, stilte en cultuur. Er doen 37 kerken, moskeeën, synagogen en tempels mee. Zij zullen in de week van 27 mei t/m 4 juni hun deuren openzetten om het Rotterdamse publiek te verwelkomen met allerlei soorten activiteiten. Het hele programma staat op www.heiligehuisjesrotterdam.nl

Programma Citykerk Het Steiger Sint Dominicus

27 mei |  Aftrap stadsprogramma Heilige Huisjes met verhalen van Het Steiger

Op vrijdagmiddag 27 mei om 15.30 uur is de aftrap van de Heilige huisjes door de gemeente in Citykerk Het Steiger met onder andere verhalen van Het Steiger. Verhalenhuis Belvedere is samen met Erfgoedhuis Zuid-Holland en Bureau Monumenten van gemeente Rotterdam op zoek gegaan naar persoonlijke verhalen, naar de geschiedenis van de Steigerkerk en naar de betekenis van deze plek voor Rotterdammers. Wees welkom, aanmelding niet nodig!

28 mei | Concert ‘Jonge muzikale talenten in Het Steiger’

van 16.00-17.30 uur (deur open vanaf 15.30 uur).

v.a. 28 mei | Tentoonstelling ‘De kerk van morgen’ & Steigerverhalen

Regelmatig luidt een kerk de noodklok, omdat zij door terugloop van kerkbezoek haar deuren moet sluiten. Dat raakt niet alleen de betreffende kerk in het hart, maar ook de buurt waar zij vaak een beeldbepalende plek inneemt. Ook Citykerk Het Steiger kent een onzekere toekomst. Deze tentoonstelling laat zien dat sluiting zeker niet de enige optie is.

De foto’s tonen kerken uit het hele land die een andere functie hebben gekregen of samen met de kerkgemeenschap multifunctioneel worden gebruikt. De foto’s op de panelen zijn gemaakt door Peter Toxopeus in opdracht van het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar. Daarnaast zijn er prachtige verhalen over Het Steiger te beluisteren die de grote waarde aanschouwelijk maken die mensen aan deze plek hechten.

  • zaterdag 28 mei van 12.30 – 16.00 uur
  • zondag 29 mei van 10.30 – 11.30 uur
  • dinsdag 31 mei van 12.30 – 16.00 uur
  • woensdag 1 juni van 13.00 – 17.00 uur
  • donderdag 2 juni van 12.30 – 16.00 uur
  • vrijdag 3 juni van 12.30 – 16.00 uur
  • zaterdag 4 juni van 12.30 – 16.00 uur
  • Hierna is de tentoonstelling t/m 19 juni geopend elke dinsdag- en zaterdagmiddag van 12.30-16.00 uur en op zondag na de viering van 10.30-11.30 uur.

Eerder verschenen

1 juni | Stiltemeditatie rond lunchtijd

om 12.15 uur is er een stiltemeditatie van 25 minuten. Samen stil zijn in het kerkgebouw in hartje centrum is een bijzondere ervaring. Wees welkom, aanmelding niet nodig!

1 juni | Rondleidingen

Miep In ’t Veen, al jaren een betrokken vrijwilliger en enthousiaste verteller, zal alle verhalen over onze na-oorlogse Rooms Katholieke kerk in hartje centrum Rotterdam met naastgelegen klooster met u delen. Ervaar de ruimte met de bijzondere architectuur, het glas-in-beton, de groene binnentuin, hoor alle verhalen en wat nu specifiek katholiek is aan dit gebouw en bekijk de vele kunstwerken tijdens de uitgebreide rondleiding.

Wanneer | Woensdag 1 juni,  van 13.00-14.00 uur en van 17.00 – 18.00 uur.
Locatie | Citykerk Het Steiger, Hang 18
Kosten | Gratis
Aanmelden | Niet nodig
Meer weten? | www.heiligehuisjesrotterdam.nl/citykerksteiger

2 juni (her)Bestemming Rotterdam

Religieuze gebouwen krijgen steeds vaker een nieuwe bestemming. Een tocht langs drie bijzondere kerken in de Rotterdamse binnenstad, afsluitend programma in Het Steiger.

Wanneer | Donderdag 2 juni,  19.00-21.30 uur
Meer weten & aanmelding | www.omirotterdam.nl

Digitale flyer HH - Citykerk Het Steiger2

Eerder verschenen