13 Mei 2022

Boeksignalement: Hervorming

Ga naar overzicht

Deel op:

e nieuwe bundel 'Hervorming. Dominicaanse spiritualiteit in de 15de en 16de eeuw’ is het tweede boek in een serie over de geschiedenis van de dominicaanse spiritualiteit. Nu verschenen.

De vijftiende en zestiende eeuw werden getekend door grote omwentelingen. De protestantse hervorming schudde het westerse christendom door elkaar. Deze protestantse hervorming werd voorafgegaan door een katholieke, binnenkerkelijk gebleven hervorming.

In de stilte van de kloostergangen werden deze evoluties niet enkel ondergaan, maar werden ze positief gestimuleerd en kritisch bevraagd. Door hun denken en doen, hun bidden en verkondigen, hebben de leden van de orde der predikbroeders gestalte gegeven aan het ideaal van hervorming dat opgang maakte op de drempel van de moderne tijd.

Dit boek laat u kennis maken met enkelen van hen, bekend en minder bekend: Vincentius Ferrer, Antoninus van Firenze, Girolamo Savonarola, Thomas de Vio Cajetanus, Bartolomé de Las Casas en Francisco de Vittoria, Pius V, Ludovicus Bertrandus en Giordano Bruno.

Met bijdragen van Inigo Bocken, Erik Borgman, Juan Francisco Correa, Stephan van Erp, Paul-Bernard Hodel, Anton-Marie Milh, Peter Howard en Guido Vergauwen.

Redactie: Stephan van Erp OP en Anton-Marie Milh OP
Uitgever Halewijn, 160 pagina’s, ISBN: 9789085286615

*

Historische verhalen op deze website vindt u onder de kopjes geschiedenis, kopstukken én sporen.

Eerder verschenen

03 november 2020
Leestijd 2 min

Godsverbondenheid

Lees meer