04 Mei 2022

Berichten uit Fastiv

Ga naar overzicht

Deel op:

et sociale werk en de noodhulp van de dominicanen in Fastiv (Oekraïne) wordt ondersteund door de Zwolse kerkgemeenschap. Pater Mykhailov Romaniv schrijft hen af en toe korte berichten.

Zo’n 70 km ten zuidwesten van de Oekraïense hoofdstad Kiev ligt het stadje Fastiv. Daar wonen en werken dominicanen, onder meer in hun Huize Sint Martinus de Porres. Daar worden zwerfkinderen opgevangen en krijgen ze onderwijs. Ook geven de broeders met hulp van vrijwilligers therapie aan invalide kinderen.

Sinds het begin van de oorlog brachten de mensen van de Dominicanenkerk in Zwolle al € 35.000 bij elkaar voor het werk en de noodhulp van de broeders in Oekraïne.

Eerder verschenen

02 december 2019
Leestijd 2 min

Oekraïense dominicaan in Zwolle

Lees meer

22 en 23 april

Michael Romaniv OP in 2019 in Zwolle.

‘Tijdens deze feestdagen bezochten we locaties die getroffen zijn door de inval van Russische troepen in de omgeving van Makarow en Borodianka (50-70 km van Fastow).

Er is een gezin in Dmytriwka, wier gebouw ernstig beschadigd is door geweerschoten en bombardementen – ze zitten sinds 25 februari tot op heden zonder elektriciteit. Ze vertelden ons hoe ze uitkijken naar Pasen, hopend op de opstanding van Christus.

Door materiële hulpgoederen te schenken, krijgen we in ruil een geestelijk geschenk van hoop. Een belangrijk teken is dat mensen, net zoals ooievaars in de lente hun nesten weer opzoeken, naar hun huizen terugkeren en de wil niet verliezen om verder te bouwen aan hun eigen leven, in de hoop op het geschenk van vrede waarvoor we allemaal samen bidden.

Beste vrienden! Iedereen bedankt voor jullie steun. Dankzij jullie hebben we meer dan duizend paasgeschenken klaargemaakt die vandaag de mensen in nood zullen bereiken!

Moge de Opgestane iedereen zegenen!

Pater Mykhailo o.p.

Lees hier meer vertaalde bijdragen.

Mykhailov Oekraine

Foto uit de vertaalde berichten van br. Mykhailo

Eerder verschenen