06 April 2022

Opnieuw beginnen 31

Ga naar overzicht

Deel op:

Zulk een eerlijk openstaan voor Jezus geeft mijn leven ruimte en doet mij telkens weer opstaan.’

Lees het evangelie van vandaag

“De waarheid zal u vrij maken”, zegt Jezus vandaag tegen zijn opponenten. Hij doelt niet allereerst op politiek nepnieuws, waarin bijv. kringen rond Poetin gevangen zitten. Veeleer wijst Hij ons er op in geloof – zonder vooroordelen – open te staan voor zijn Vader, die Bron van waarheid en trouw is, open te staan voor Hem, Jezus, die zich namens de Vader gezonden weet.

De opponenten dachten goede gelovigen te zijn, alleen omdat ze van Abraham afstamden.

Voor mij betekent geloof in Jezus ook meer dan gedoopt zijn en naar de kerk gaan. Het vraagt van mij nogal eens met nieuwe ogen naar mijn medemensen te kijken, naar mijn wijze van leven, en mijn beperkingen en tekorten te erkennen. Het vraagt me te laten vernieuwen en leiden door Jezus’ levensadem, zijn heilige Geest.

Naarmate wij ons meer toevertrouwen aan Jezus en in elke nieuwe situatie van ons leven zijn blijde boodschap ter harte nemen, worden we vrijer en steeds meer zijn broers en zussen.

Zulk een eerlijk openstaan voor Jezus geeft mijn leven ruimte en doet mij telkens weer opstaan.

Wijbe Fransen, dominicaan

Eerder verschenen