05 April 2022

Opnieuw beginnen 30

Ga naar overzicht

Deel op:

Als de pandemie ons één ding heeft geleerd, dan is het wel een sterk gevoel voor solidariteit.’

Lees het evangelie van vandaag

“Hij heeft Mij niet alleen gelaten”

Als de pandemie ons één ding heeft geleerd, dan is het wel een sterk gevoel voor solidariteit. We hebben de pandemie bestreden en zijn getuige geweest van de wonderen die onze samenwerking en solidariteit kunnen voortbrengen. We zijn snel overgegaan tot het dragen van maskers, het wassen van de handen en het nemen van sociale afstand, deels uit angst, maar ook uit bezorgdheid om elkaar.

Deze ervaring verzekerde ons dat in het aangezicht van rampen – oorlog, hongersnood en plagen – onze veerkracht de kracht heeft om te zegevieren wanneer we handelen als een collectief en niet als alleenstaande individuen. God heeft ons hier niet achtergelaten om alleen te zijn, maar om tot hulp te zijn voor de mensen om ons heen. Deze samenwerking is vandaag meer dan ooit noodzakelijk.

Het omarmen van solidariteit is kostbaar. Het vraagt veel opoffering van ons. Laten we de kosten afwegen en op weg gaan. Laten we niemand alleen laten die onze hulp nodig heeft.

Kiran Joy OP, dominicaan in Antwerpen

Eerder verschenen