24 April 2022

Nederlandse prior voor dominicanen in Leuven

Ga naar overzicht

Deel op:

ichard Steenvoorde o.p. is door de Belgische Provinciale Raad per 1 juni benoemd als nieuwe prior van het Dominicanenklooster in Leuven. Deze zomer zal daar een nieuwe, Engelssprekende, internationale gemeenschap van start gaan met tien broeders.

Richard Steenvoorde o.p. Foto Marloes van Doorn

Het begin van de nieuwe gemeenschap in Leuven valt samen met een grote verbouwing en modernisering van het klooster aan de Ravenstraat in Leuven. 

De nieuwe gemeenschap is het eerste project dat mogelijk wordt door de samenwerking en fusie van de Nederlandse en Belgische dominicanen. Op 30 mei zal deze fusie in Rotterdam worden bekrachtigd door de Magister van de orde.

De nieuwe gemeenschap zal zich in eerste instantie richten op de academische presentie in de universiteit. De broeders onderzoeken op dit moment hoe de banden met de theologische faculteit versterkt kunnen worden. Zij werken hiervoor samen met de lekendominicanen en zoeken ook samenwerking met zustercongregaties van dominicanessen.

Eerder verschenen

09 september 2021
Leestijd 1 min

Kapittel stemt in met fusie met België

Lees meer

Richard Steenvoorde (1973) trad in 2013 toe tot de orde en is daarmee de eerste van een nieuwe generatie broeders in de Nederlandse provincie. Hij deed zijn noviciaat in Cambridge en zijn theologische vervolgstudie in Oxford.

Op dit moment is Steenvoorde prior van het klooster in Rotterdam en studentenpastor voor de Engelstalige studentengemeenschap in de Eendrachtskapel in Rotterdam. Hij zit in het bestuur van de Nederlandse provincie, en is verbonden aan de theologische faculteit van KU Leuven en Priester- en Diakenopleiding Bovendonk te Hoeven.

Op zondagavond 12 juni is er een dankviering in de Eendrachtskapel te Rotterdam om 18:00 met daarna een uitzwaai-receptie.

Eerder verschenen

22 juni 2021
Leestijd 2 min

Drukte in Eendrachtskapel Rotterdam

Lees meer