20 April 2022

Luistervoorstelling ‘De verhalen van Het Steiger’

Ga naar overzicht

Deel op:

ERPLAATST – Op vrijdag 20 mei is de première van de luistervoorstelling 'De verhalen van Het Steiger’. Rotterdammers vertellen over hun kerk, officieel de Dominicuskerk geheten, die zal worden afgestoten en verkocht.

Samen met Erfgoedhuis Zuid-Holland en Bureau Monumenten van de gemeente Rotterdam is men op zoek gegaan naar de persoonlijke verhalen, naar de geschiedenis van de Steigerkerk en naar de betekenis van deze plek voor Rotterdammers.

Het Steiger of de Citykerk is sinds 2016 Rijksmonument en ligt aan de Steigersgracht, de enige gracht van Rotterdam, vlakbij de Rotterdamse Markthal en de Hoogstraat. De kerk en het aangrenzend dominicanenklooster met binnentuin is typische Rotterdamse wederopbouwarchitectuur en biedt een plaats van stilte en bezinning in de drukke wereldstad.

Eerder verschenen

Met een mobiele opnamestudio heeft Verhalenhuis Belvédère twintig gebruikers, bezoekers en betrokkenen geïnterviewd, ieder een uur lang. De oral history-verhalen worden voor de eeuwigheid bewaard in het Stadsarchief. Tegelijkertijd presenteren we een audiocompilatie in de vorm van een verhalen-luistervoorstelling. Deze luistervoorstelling gaat in première op vrijdag 20 mei 2022 van 17 tot 20 uur. Via draadloze hoofdtelefoons beleven we tegelijkertijd – in aanwezigheid van veel vertellers – de Verhalen van Het Steiger.

De première is publiek toegankelijk. Ook is er een presentatie tijdens de week van de Heilige Huisjes Rotterdam, van 27 t/m 31 mei 2022. We presenteren dan een verkorte audiotrack waarmee de kerk te bezoeken is en het luisterboekje De verhalen van Het Steiger. Voor meer info zie www.verhalenhuisbelvedere.nl

vertellers over het steiger

Vier vertellers over het Steiger, onder wie lekendominicaan Karin Bornhijm (rechtsboven)

Eerder verschenen