20 April 2022

Lezing Arnold Huijgen over Maria

Ga naar overzicht

Deel op:

p vrijdagavond 6 mei is in het Huis van Dominicus Utrecht een lezing van de protestantse auteur Arnold Huijgen over Maria als icoon, moeder, zuster. Met een reactie van Erik Borgman.

De protestantse theoloog Arnold Huijgen houdt een korte lezing over aspecten van Maria die voor hem oplichtten tijdens het schrijven van Maria: icoon van genade. Dit boek is uitgeroepen tot beste theologische boek van het jaar.

De katholieke theoloog Erik Borgman gaat daarna in op de overeenkomsten en verschillen tussen Huijgens benadering en de katholieke visie op Maria en vertelt wat deze voor hem betekenen, als theoloog en gelovige. Vocaal kwartet Oculus zingt Marialiederen.

In de kerk is in mei een Mariatentoonstelling te zien. Drie jonge Utrechtse fotografen, Ruth Catsburg, Arco Krijgsman en Arend-Jan Westerhuis, lieten zich inspireren door klassieke Mariavoorstellingen en maakten foto’s en verhalen van Utrechtse Maria’s.

Kosten: €7,50 (incl. consumptie)

Aanmelden: info@huisvandominicus.nl