29 April 2022

Chaldeeuwse aartsbisschop opnieuw in Mosul

Ga naar overzicht

Deel op:

ij werd in 2018 al benoemd tot Chaldeeuws-katholiek aartsbischop van Mosul, maar het duurde tot nu voordat dominicaan Najeeb Moessa Michaeel in zijn door de oorlog met IS getroffen stad kon resideren. Dat meldt het Belgische Kerknet.

Klik op de foto voor het artikel

Telkens hij in Europa op bezoek kwam, legde dominicaan Najeeb Moessa Michaeel, die eind 2018 werd aangesteld en begin 2019 werd gewijd tot Chaldeeuws-katholiek aartsbisschop van Mosul in Irak, geduldig uit dat hij zich veilig voelde als hij rondwandelde in zijn stad, maar dat hij er voorlopig nog niet kon resideren.

De Chaldeeuws-katholieke aartsbisschoppelijke zetel van Mosul was vier jaar onbezet gebleven, nadat Michaeels voorganger Amel Shamon Nona er in 2014 was weggevlucht met de inname door de zogenaamde Islamitische Staat in Irak en in de Levant – Daesh volgens het Arabische acroniem.

In 2008 werd nog een aartsbisschop van Mosoel vermoord: mgr. Paulos Faraj Rahho.

Lees hier het hele artikel van Benoit Lannoo en bekijk meer foto’s op de website Kerknet.be.

Eerder verschenen