04 April 2022

VOLGEBOEKT - Bruls bij jubileum Albertinumgenootschap

Ga naar overzicht

Deel op:

OL, INSCHRIJVING NIET MEER MOGELIJK – Burgemeester Bruls van Nijmegen spreekt op 20 mei op het symposium van het 40-jarige Albertinumgenootschap. Thema: naar een verbonden stad.

Burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls

Het Albertinumgenootschap bestaat in 2022 veertig jaar. Begonnen in het Albertinum, het toenmalige grote klooster van de dominicanen, organiseert het genootschap lezingenreeksen op het snijvlak van religie/zingeving en samenleving/cultuur.

Met het feestelijke symposium Naar een verbonden stad viert het Albertinumgenootschap het 40-jarig bestaan. Hoe zijn we anno 2022 als Nijmegenaren met elkaar verbonden? Wat hebben we (nog) gemeenschappelijk? Laten we ons aan elkaar wat gelegen liggen? Hoe gastvrij zijn we voor vreemdelingen en vluchtelingen?

Hoofdspreker is burgemeester Hubert Bruls. Hij zal in zijn toespraak ingaan op zijn eigen rol als bestuurder en op zijn persoonlijke motivatie, ook vanuit zijn religieuze achtergrond.

Daarna volgen reacties van twee mensen die actief zijn in de stad: arts, straatdokter en hoogleraar Maria van den Muijsenbergh en Qader Shafiq, directeur van Bureau Wijland en in 2019 ‘Nijmegenaar van het Jaar’.

Het jubileumsymposium vindt plaats op vrijdag 20 mei 2022, van 14-17 uur, in de Dominicuskerk (Prof. Molkenboerstraat 7, Nijmegen).

Deelname kost € 10,- (studenten: € 7,50), inclusief consumpties. U betaalt in de kerk.

Aanmelding vooraf is verplicht. U kunt zich tot uiterlijk 10 mei aanmelden op de website www.albertinumgenootschap.nl.

Eerder verschenen

14 december 2020
Leestijd 2 min

Corona in context: essays ipv lezingen

Lees meer