03 Maart 2022

Vespers met dominicanessen in Nijmegen

Ga naar overzicht

Deel op:

n de Veertigdagentijd bidden de dominicanessen van het noviciaatshuis in Nijmegen elke vrijdag om 17.00u de vespers in de Antonius Abtkerk in de Dennenstraat.

De Antonius Abt aan de Dennenstraat in Nijmegen was van oudsher een dominicaanse statie. Eeuwenlang waren de dominicanen actief in de voormalige dorpen Hees en Neerbosch, beiden onder de rook van Nijmegen.

Vanuit deze dominicaanse ‘hotspot’ werd in 1848 de Congregatie Dominicanessen van de Heilige Familie te Neerbosch opgericht. Ook werd naast de kerk het klein seminair van de dominicanen gebouwd.

De dominicanen zijn nu dan wel verdwenen uit dit deel van Nijmegen, de Antonius Abt ademt nog steeds een door en door dominicaanse sfeer.

Om weer wat van het dominicaanse terug te krijgen, worden in de Veertigdagen in deze kerk vespers georganiseerd door de zusters. De vespers volgen het avondgebed zoals de zusters het zelf elke dag bidden in hun eigen gemeenschap in het noviciaatshuis aan de Dennenstraat.

De vespers worden elke vrijdag om 17.00 uur gehouden. De kerk is een kwartier voor aanvang geopend voor iedereen die mee wil bidden.

antonius abtkerk nijmegen2

Eerder verschenen

09 november 2021
Leestijd 1 min

Novice bij de dominicanessen

Lees meer