22 Maart 2022

Sluiting Dominicus College in 2024

Ga naar overzicht

Deel op:

ver twee jaar wordt het Dominicus College in Nijmegen, in 1856 opgericht door dominicanen, opgeheven.

Dat maakte het College van Bestuur van de overkoepelende scholenstichting @voCampus bekend. De school zou te klein zijn en worden om zelfstandig voort te bestaan. Lees hier de verantwoording van het schoolbestuur. Onderwijsvakbond Aob heeft grote moeite met het besluit.

Plannen voor een fusie met het Kandinsky College leidde afgelopen zomer tot felle protesten van leerlingen en ouders. Ze verweten de schoolleiding en de schoolbestuurders onbehoorlijk bestuur. Er werd een nieuwe analyse gemaakt met verschillende scenario’s, maar uiteindelijk is het besluit toch genomen.

Deel van het Dominicus College is de Monnikskap, bestemd voor havo/vwo-leerlingen met een lichamelijke beperking. Een unieke school, waar dominicanes Holkje van der Veer tot de coronacrisis actief was als vrijwilliger.

Eerder verschenen

21 oktober 2021
Leestijd 4 min

Over de waarde van ‘de Monnikskap’

Lees meer

Het schoolbestuur garandeert het voortbestaan van de Monnikskap en is van plan de school na verbouwing over te brengen naar het Kandinsky College in Nijmegen. De Gelderlander belichtte de achtergrond.

Het Dominicus College is in 1856 opgericht in Neerbosch, ten zuidwesten van Nijmegen, als internaat van de dominicanen. Nadat het een gewone middelbare school werd, werkten er nog vele jaren dominicanen als docent.

Vlakbij het schoolterrein ligt het moederhuis van de dominicanessen van Neerbosch, de Catharinahof en het verzorgingshuis Huize Rosa.

Zie ook: Verzet leerlingen haalt niets uit: hun middelbare school gaat dicht

Eerder verschenen